Aprovació de l’estratègia del grup d’acció local de pesca de Menorca

18/09/2017

Aprovació de l’estratègia del grup
d’acció local de pesca de Menorca

18/09/2017 - Leader Menorca


El passat dilluns 11 de setembre es va celebrar a Palma la Comissió per avaluar i aprovar les Estratègies de Desenvolupament Local Participatiu dels Grups d’Acció Local de Pesca de Balears (EDLP).

Davant els membres de la comissió, el tècnic del GALP Menorca va realitzar una breu presentació amb els trets més significatius de l’estratègia que es durà a terme fins a l’any 2021.

A la Comissió van assistir el director general de Pesca i Medi Mari, Joan Mercant; el gerent de FOGAIBA, Guillem Rosselló; l’adjunt a la gerència, Llorenç Mas; el director insular de Medi Rural i Marí del Consell Insular de Menorca, Miquel Truyol; el cap de Servei i un tècnic d’Ajudes OCM, de l’Estat i de Pesca, el gerent del GALP d’Eivissa i Formentera i un tècnic del GALP de Menorca. 

Com a resultat del procés participatiu realitzat durant els anys 2015 i 2016 amb representants del sector, experts i entitats representatives, es van escollir sis objectius estratègics que es volen impulsar en aquest nou període.

Aquests objectius persegueixen consolidar l’activitat pesquera artesanal i fer sostenible la resta de modalitats, així com l’aqüicultura i el marisqueig; millorar el nivell de protecció del patrimoni ambiental i posar en valor el patrimoni cultural marítim i pesquer; potenciar una industria comercialitzadora i transformadora; afavorir la diversificació i millorar la formació dels treballadors.

Per dur endavant aquestes accions es contarà amb un pressupost total de 1.026.176€ per executar en els propers 5 anys. Amb això es podran finançaran tant projectes impulsats des del propi grup com altres que provinguin directament del sector.

Aquest pressupost s’afegirà al 1.985.567 € que l’Associació Leader gestionarà a través del seu Grup d’Acció Local amb el fons FEADER de desenvolupament Rural.

En els propers dies està prevista la signatura del conveni de col·laboració entre l’Autoritat de Gestió de les ajudes FEMP i el Grup d’Acció Local de Pesca de Menorca per així poder començar aquest nou període d’ajudes.
 

 
 
 

Patrocina:
Unión Europea Gobierno de España CAIB CIME Menorca Reserva de Biosfera

© Associació Leader Illa de Menorca
Avís Legal   Accessibilitat   XHTML 1.0   CSS 2.1   RSS